+ پاسخ به مبحث
نمایش نتایج 1 تا 9 از 9

مبحث: چربیها و چربی سوزها

  1. #1
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,901
    3,869 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض چربیها و چربی سوزها

    آگهی تبلیغات (برای حمایت از گیگاپارس)
    چربیها نیز مانند مواد قندی و نشاسته‌ای در بدن تولید حرارت می‌کنند. چربیها در حرارت معمولی جامد هستند.

    آن دسته از چربیها که در حرارت معمولی مایع می‌باشند، به نام روغن شناخته می‌شوند. از سوی دیگر چربیها

    استرهای اسیدهای کربوکسلیک با زنجیر طولانی می‌باشند. چربیها و روغنها و مومهایی که در طبیعت یافت

    می‌شوند، حاوی استرهایی با جرم مولکولی بالا می‌باشند که به لیپید نیز معروفند.چربیها خاصیت انرژی زایی

    فراوان دارند و هر گرم از آنها ۹ کالری انرژی ایجاد می‌کند. از این رو مصرف چربیها برای ایجاد حرارت ضروری می

    باشد. چربیها دارای اسیدهای چرب لازم برای بدن می‌باشند و ناقل ویتامینهای محلول در چربی نیز هستند. به

    علاوه وجود چربیها در رژیم غذایی کودکان که در حال رشد می باشند حائز اهمیت است. همچنین جوانان و

    کسانی که کارهای بدنی سنگین انجام می دهند نیاز بیشتری به چربی دارند. چربیها در ساختمان غشا یاخته

    دخالت داشته و در قابلیت نفوذ پذیری غشای سلول اهمیت دارند. چربیها به دو صورت مشاهده می‌شوند:





    چربیهای مرئی: مثل چربی موجود در کره ، دنبه ، و روغنهای گیاهی
    • چربیهای نامرئی: مثل چربی موجود در شیر ، زرده تخم مرغ ، گردو ، بادام و … . در زیر دسته‌های عمده چربیها را مورد مطالعه قرار می‌دهیم.
    اسیدهای چرب
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  2. کاربرانی که برای این مطلب مفید از elMirA تشکر کرده اند:


  3. #2
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,901
    3,869 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض

    اسیدهای چرب

    منبع اسیدهای چرب چربیهای طبیعی می‌باشند و نام خود را از منبعشان برگرفته‌اند. اسیدهای چرب اشباع شده‌ای که از هیدرولیز چربیها و روغنها بدست آمده‌اند، عبارتند از:


    اسید لوریک (Lauric acide) به فرمول
    اسید پالمتیک (Palmitic acid) به فرمول
    اسید استئاریک (Stearic acid) به فرمول


    بر اساس منشا بیوسنتزی آنها ، اسیدهای چرب اغلب مشتمل بر زنجیره‌های با تعداد کربن زوج می‌باشند. یک

    آزمایش بسیار دقیق و عالی ، کوپلاژ خطی با یک نظم بسیار خاص را در این بیوسنتز نمایان می‌سازد. در آزمایش

    ، اسید استیک به صورت تکی ماکدار شده (۱۴C) به ارگانیسمهای متعددی بصورت غذا داده شده است.

    اسیدهای چرب حاصل بصورت یک در میان مارکدار شده می‌باشند.

    CH3 14COOH → CH3 14CH2 CH2 14CH2 CH2 14CH2 … ۱۴COOH



    هگزا دکانوئیک (پالمیتیک) اسید مارکدار شده



    صابونی شدن

    هیدرولیز چربیها را صابونی شدن گویند. هیدرولیز یا صابونی شدن چربیها ، اسیدهای کربوکسیلیک مربوطه را ایجاد

    می‌کند. مهمترین این اسیدها بین ۱۲ تا ۲۲ کربن دارند و ممکن است غیر اشباع باشند.


    اسیدهای چرب غیر اشباع


    اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در طبیعت قادر به تحمل تبدیلات بیشتری هستند که منجر به تشکیل ساختمانهای غیر

    معمول می‌گردند. به عنوان مثال ، ارشیدونیک اسید است که یک پیش ماده بیولوژیکی برای بسیاری از مواد شیمیایی

    مهم در بدن انسان است. مثل پروستاگلاندنیها ، ترمبوکسانها ، پروستاسیکلینها و لوکوتیرینها.


    نوعی از پروستاگلاندینها ، باعث درد زایمان ، سقط جنین و قاعدگی است. نوعی از ترمبوکسانها ، باعث انقباض

    آزاد ماهیچه و انعقاد خون است. نوع دیگری از پرستاگلاندینها قویترین بازدارنده طبیعی خصلت چسبندگی پلاکتها

    و منبسط کننده عروق است و در ضمن در جراحیهای بای‌پس قلب ، در بیماران کلیوی و غیره مورد استفاده دارد.
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  4. #3
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,901
    3,869 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض گلیسیرید

    گلیسیرید

    مواد چربی شامل تری گلیسیریدها ، فسفولیپیدها و کلسترول می‌باشد. اگر ۳۰ تا ۴۰ درصد کالری رژیم غذایی از تری گلیسیریدها (ترکیب سه اسید چرب با عاملهای الکلی گلیسرول) تامین شود، می‌توان آن را مناسب دانست. برای آنکه تری گلیسریدها به مصرف تولید انرژی برسند، باید به اسیدهای چرب و گلیسرول تجزیه شوند که این عمل به هنگام هضم و جذب غذا صورت میگیرد، به عبارت دیگر چربیهای رژیم غذایی در روده کوچک به اسیدهای چرب و ذرات خیلی ریز تبدیل شده و در نهایت به جریان خون وارد می شوند.
    چربیهای جامد و روغنهای مایع استرهایی هستند که از واکنش اسید چرب سنگین و گلیسیرین بوجود می‌آیند و گلیسیرید نامیده می‌شوند. تعداد کربن اسیدها بین هشت تا بیست و دو می‌باشد. مطالعه نشان داده است که اسیدهای موجود در استرها ممکن است از یک نوع نباشند و بطور اتفاقی روی گلیسیرین قرار گرفته باشند. به عنوان مثال یک مولکول گلیسیرین ممکن است به سه گروه استئارات یا یک مولکول پالمیتات و دو مولکول استئارات و … متصل شده باشد.

    چربی خون

    چربیهای خون به صورت اسیدهای چرب آزاد ، تری گلیسیریدها ، فسفولیپیدها ، لیپوپروتئین و کلسترول می‌باشد. کلسترول که در رژیم غذایی وجود دارد فراوانترین نوع استرول در بافت حیوانی است و می‌تواند از مخاط معده و روده باریک جذب لنف گردد. کلسترول در چربی بسیار محلول است و در نگاهداری نفوذ پذیری طبیعی غشا سلولی اهمیت ویژه ای دارد و در برابر عمل آنزیمها مقاومت می‌کند.
    رژیم غذایی فوق العاده چرب ، غلظت کلسترول خون را افزایش می‌دهد و در عین حال امکان بروز اختلالاتی ، از قبیل آترواسکلروز ، را نیز فراهم می‌کند. چربیها و روغنها غذا را خوش طعم و مطبوع می‌سازد و سبب تحریک اشتها می‌شوند.


    روغنهای مایع

    روغنهای مایع به مقدار زیاد گلیسیریدهای اسیدهای چرب اشباع نشده هستند. مهمترین اسیدهای چرب اشباع نشده می‌باشند که همگی آرایش سیس دارند. اسیدهای موجود در روغنهای بادام و کرچک می‌باشند که عباتند از اولئیک اسید ، لینولئیک اسید و لینولنیک اسید می‌باشند. روغنهای مایع بعلت داشتن پیوندهای π آسیب پذیرترند و لذا با هیدروژن‌دار کردن کاتالیزوری ، پیوندهای دو گانه را از بین می‌برند تا نگهداری آنها آسانتر گردد.

    منابع چربی

    غذاهای حیوانی مانند انواع گوشت ، کره ، خامه ، شیر ، تخم مرغ ، و روغنهای حیوانی منبع اصلی چربی می‌باشند. به علاوه در دانه‌های روغنی مانند گردو ، فندق ، بادام ، زیتون ، لوبیا ، سویا و کاکائو نیز مقادیر زیادی چربی وجود دارد. در جدول زیر مقدار چربی موجود در برخی از مواد غذایی ذکر شده است.

    نوع غذاچربی موجود (به گرم) شیر گاو۳/۵ کره «ماده غذایی»۸۵ پنیر۱۵ تا ۴۰ تخم مرغ۱۲ گوشت۸ تا ۱۲ دل ۷ تا ۱۴ جگر سیاه۶ تا ۱۲ زبان۱۵ تا ۲۰ مغز۹ گردو۵۷
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  5. کاربرانی که برای این مطلب مفید از elMirA تشکر کرده اند:


  6. #4
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,901
    3,869 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض روغنهای جامد و هیدروژن‌دار کردن چربیها

    روغنهای جامد و هیدروژن‌دار کردن چربیها

    خیلی از روغنهای جامدی که در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرند، از هیدروژن‌دار کردن روغن دانه‌ها و غلات تهیه می‌شوند. هیدروژن‌دار کردن چربیها با اینکه امکان نگهداری این مواد فراهم می‌سازد، ولی هضم آنها را در متابولیسم با اشکال مواجه می‌سازد. این چربیها موجب مسدود شدن رگهای خونی و امراض قلبی می‌گردند.

    چرا روغنها را به صورت جامد عرضه می‌کنند؟
    • روغنهای مایع خیلی زود با اکسیژن هوا ترکیب و خراب و تند می‌گردند. بنابراین با جامد کردن روغن از خراب شدن سریع آن جلوگیری می‌شود.
    • اگر روغن مایع را داغ کنند خیلی زود می‌سوزد و خراب می‌شود، اما مقاومت روغن جامد در برابر حرارت بیشتر است.
    • بسته بندی و حمل و نقل روغنهای جامد آسانتر است.
    قیاس روغنهای مایع و جامد

    از لحاظ تغذیه‌ای روغنهای مایع نسبت به روغنهای جامد و حیوانی برتری دارند، زیرا
    • روغن باید در حرارت ۳۷ درجه سانتیگراد بدن حالت مایع داشته باشد، در غیر این صورت هضم و جذب آن مشکل می‌شود.
    • روغنهای مایع از جذب کلسترول جلوگیری می‌کنند. کلسترول ماده ای است که اگر میزانش در خون بالا رود، زمینه برای رسوب آن به صورت ترکیبی با مواد دیگر در جدار رگها فراهم می‌شود. افرادی که از حمله‌های قلبی رنج می‌برند، تقریباً همیشه میزان کلسترول آنها بیش از مقدار طبیعی است، همچنین دانشمندان متوجه شده‌اند که موارد شیوع بیماریهای قلب و عروق در جوامعی که رژیم غذایی آنها بیشتر از چربیهای حیوانی تامین می‌شود، بالاتر از جوامعی است که چربی رژیم آنها بیشتر از روغنهای مایع می‌باشد. اما روغنهای حیوانی به اندازه نیاز برای تغذیه کودکان لازم است.
    نقش چربیها در بدن

    چربیها در بدن وظایف زیر را بر عهده دارند:
    • منبع انرژی می‌باشند و در بدن تولید گرما می‌کنند.
    • اسیدهای چرب ضروری را تامین می‌کنند، سه نوع اسید چرب ضروری وجود دارند که ساختمان سلولها و رشد و نمو بدن نقش مهمی دارند، چون در بدن ساخته نمی‌شوند باید از طریق غذا به بدن برسند.
    • ویتامینهای محلول در چربی را تامین می‌کنند. ویتامین K ، ویتامین E ، ویتامین D و ویتامین A نیز محلول در چربی هستند. حذف چربی از غذا سبب کاهش این نوع ویتامینها در بدن می‌شود.
    • اثر سیر کنندگی دارند. غذاهای چرب بعلت آنکه دیر هضم می‌شوند در ایجاد سیری موثرند.

    توصیه‌های بهداشتی در مورد چربیها
    • بجای روغنهای جامد یا دنبه از روغنهای مایع و روغن زیتون استفاده کنید.
    • گوشتهای قرمز را قبل از پخت از چربی پاک کنید. البته برای کودکان نیازی ندارد.
    • از مصرف سوسیس ، کالباس و غذاهای آماده دیگر که معمولاً از روغنهای جامد و حیوانی (دنبه) تهیه می‌شوند تا حد امکان پرهیز کنید.
    • برای بزرگسالان مصرف زرده تخم مرغ را محدود کنید
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  7. کاربرانی که برای این مطلب مفید از elMirA تشکر کرده اند:


  8. #5
    همکار سابق انجمن موبایل
    16,700 امتیاز ، سطح 31
    25% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 750
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialYour first GroupRecommendation Second ClassVeteranTagger First Class
    نماد hoshdar
    تاريخ عضويت
    May 2008
    پست
    1,500
    گيپا
    206,445
    پس انداز
    216
    امتیاز
    16,700
    سطح
    31
    تشكرها
    471
    965 بار در 589 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض چربي سوزها (1)

    چربي سوزها (1)
    انواع چربی سوزها چیستند؟ و چرا استفاده می شوند؟
    به هر ماده ای که بتواند انرژی متابولیسم پایه را افزایش دهد چربی سوز گویند.
    1- ترموژنیک ها: این چربی سوزها شامل دو دسته هستند. دسته اول از طریق اثر بر روی غده تیروئید و افزایش 3t و 4t و در نهایت افزایش تیروکسین منجر به شدت متابولیسم و سوخت و ساز می شود که باید زیر نظر پزشک مصرف شود. زیرا در صورت استفاده خودسرانه ممکن است فرد به هیپرتیروئیدیسم دچار شود.
    دسته دوم ترموژنیک ها از طریق اعمال اثر بر روی عصب سمپاتیک اعصاب خودمختار باعث افزایش کاتکول آمین ها که مشتقات آمینی بنزن هستند می شود که این مشتقات کاتکول آمینی شامل هورمون های آدرنالین و نورآدرنالین می باشد که از قسمت مرکزی غدۀ فوق کلیوی ترشح می شود که از این قبیل می توان به مکمل افدرین که از گیاه افدرا از خانوادۀ افدراسه تهیه شده اشاره کرد. رازهایی نظیر آتروپین و هیوسین را سکوپولامین نیز در این دسته قرار می گیرند که باید زیر نظر پشک مصرف شوند با مصرف مکمل افدرین بدن در حالت ستیزوگریز قرار می گیرد. در این حالت خون بیشتری به بافت ها می رسد و سوخت و ساز سلول به ویژه کاتابولیسم را افزایش می یابد در زمان مصرف افدرین فرد دچار طپش قلب می شود.
    برخی از ورزشکاران به علت مشاهدۀ اثرات افدرین در چربی سوزی به مصرف بیش از حد و خودسرانۀ آن اقدام می ورزند و دچار بعضی بیماری های روانی مانند خشونت بیش از حد و عدم تعادل رفتاری می شوند که باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند. تا پزشک با آزمایشات مربوطه داروهایی نظیر، پروپرانولول- اوکسپرنولول و سوتالول و ... را به شخص تجویز کند که این داروها مسدود کنندۀ «گیرنده» بتای قلبی هستند. زیرا اثر افدرین بر روی گیرنده های بتا قلبی می باشد.
    2- بلوکه کننده ها: این دسته چربی سوز نیستند ولی مانع جذب چربی در بدن می شوند. به این طریق که سلول چربی را فارگوسیت می کند و دور تا دور سلول چربی را فرا می گیرد تا از طریق بدن جذب نشوند.
    از بلوکه کننده ها می توان به چیتوسان و گوارانا اشاره کرد که این دو مولکول از جلبک های دریایی ساخته شده اند و جزء بی ضررترین چربی سوزها به حساب می آیند که با مجوز وزارت بهداشت عرضه می شوند.
    3- دفع کننده ها: این دسته نیز چربی سوز نیستند و فقط مانع جذب چربی در بدن می شوند. مثلاً زنیکال باعث می شود آب بدن به همراه سدیم و پتاسیم از طریق ادرار دفع شود و نیز مقدار کمتری از مواد غذایی جذب بدن شود و یا «تریامترن H
    » که پتاسیم را در بدن نگه می دارد و فقط سدیم را به همراه آب از بدن دفع می کند و فشار کمتری را به قلب وارد می کند و در اصل با مصرف دیورتیک ها وزن بدن از طریق دفع آب کم می شود و چربی ها مصرف نمی شوند و دیورتیک ها جزء خطرناک ترین داروها به حساب می آیند. زیرا تعادل الکترولیتی بدن را به هم می زنند.
    در دسته دفع کننده ها مکملی به نام زینکال وجود دارد که آنزیم لیپاز معده را از بین می برد و فرد با مصرف چربی هم چاق نمی شود زیرا چربی ها جذب بدن نشده و از راه مدفوع دفع می گردند و فرد همیشه دارای مدفوع چرب می باشد که مصرف آن نیز خطراتی به همراه دارد.
    4- آنابولیک ها: که شامل: یوهیمبین- Dhea- تریبولوس دلتا4، آندروستن دیون می باشند. از مکمل های نام برده شده Dhea
    و دلتا 4- آندروستن دیون پروهورمون می باشند. یعنی یک یا دو مرحله قبل از ساخت تستوسترون اند و با مصرف آنها بدن به صورت طبیعی تستوسترون تولید می کند و از طریق خواص آنابولیک آنها چربی سوزی اتفاق می افتد. یوهیمبین و تریبولوس ترستریس (نام علمی فارفاسک) باعث افزایش تستوسترون به صورت طبیعی می شوند. این دسته بیشتر در دوران رژیم ورزشکاران مصرف می شود تا علاوه بر چربی سوزی بافت عضله شان حفظ شود. استفاده پروهورمون ها مدتی است در مسابقات ورزشی ممنوع شده است.
    5- ترکیبات آلی اکتیو: شامل آنزیم ها- کوآنزیم ها و ویتامین ها و بعضی ترکیبات آلی می باشند. مثل مکمل هایی چون کوآنزیم 10q
    کرومیوم- آنتی اکسیدان ها- ال کارنیتین که این دسته جزء بی ضررترین چربی سوزها می باشد.
    6- چربی های مفید: این دسته Ldl را کاهش و Hdl را افزایش می دهد و سریع تر به انرژی تبدیل شده و متابولیسم بدن را افزایش می دهد و شامل مکمل هایی نظیر Cla که از شیر گاو به دست آمده و روغن های Mct مثل روغن کنجد- زیتون و روغن های گیاهی می باشد. این دسته نیز جزء بی ضررترین چربی سوزها محسوب می شود که برخی از آنها مجوز وزارت بهداشت ایران را داراست.

    ادامه دارد...

  9. کاربرانی که برای این مطلب مفید از hoshdar تشکر کرده اند:


  10. #6
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,901
    3,869 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض

    قرص هاي چربي سوز چگونه باعث كاهش وزن مي شوند؟

    قرص هاي چربي سوز اغلب داراي كافئين و افدرين هستند و براساس اين دو ماه باعث افزايش مصرف كالري مي شوند.
    افدرين (EPHEDRINE) باعث انبساط (باز شدن) ريه ها مي شود و بعنوان دارو در بيماري آسم و سرماخوردگي تجويز مي شود. اين ماده باعث افزايش اكسيژن رساني به خون مي شود. هنگامي كه مقدار اكسيژن در خون بيشتر باشد، انرژي بيشتري در سلول ها توليد مي شود ، يعني انرژي بيشتري مي سوزد.
    همچنين ضربان قلب و فشار خون را افزايش مي دهد و باعث گرم شدن بدن در حين ورزش مي شود. باعث كاهش اشتها مي شود و مانند يك ديورتيك عمل مي كند ، يعني باعث افزايش دفع ادرار مي شود.

    اگر شما آسپرين يا يك نوع داروي قلبي يا نوع ديگري از داروي ضد آسم (غير از افدرين) را مصرف مي كنيد، يا اينكه نسبت به كافئين حساسيت داريد، نبايد از قرص هاي چربي سوز استفاده كنيد، زيرا باعث نامنظم شدن ضربان قلب، مشكل شدن تنفس و بروز حملات دردناك مي شود.
    كافئين به همراه افدرين باعث افزايش توليد گرما در بدن مي شوند. تحقيقات نشان داده اضافه كردن آسپرين به مواد حاوي كافيئن و افدرين، توليد گرما را بيشتر مي كند. هنگامي كه دماي قسمت مركزي بدن افزايش يابد، شما به طور خودكار انرژي بيشتري مي سوزانيد.
    داروهاي چربي سوز به علت كاهش سريع وزن، خيلي استفاده مي شوند ، ولي بايد بگويم كه بعضي افراد به اين داروها خوب پاسخ نمي دهند. اگر شما آسپرين يا يك نوع داروي قلبي يا نوع ديگري از داروي ضد آسم (غير از افدرين) را مصرف مي كنيد، يا اينكه نسبت به كافئين حساسيت داريد، نبايد از قرص هاي چربي سوز استفاده كنيد، زيرا باعث نامنظم شدن ضربان قلب، مشكل شدن تنفس و بروز حملات دردناك مي شود.
    پس در مصرف اينگونه داروها احتياط كنيد و از مصرف بي رويه و خودسرانه آنها اجتناب كنيد و تحت نظر پزشك يا متخصص تغذيه اين داروها را مصرف كنيد.

    مواد غذايي چربي سوز


    يك سري مواد غذايي وجود دارد كه به نام " غذاهايي با كالري منفي " (NEGATIVE CALORIE FOODS) معروف هستند. اين مواد غذايي نسبت به ساير مواد، انرژي بيشتري براي هضم خود نياز دارند، يعني بدن انرژي بيشتري براي هضم آنها مي سوزاند و در عين حال بدن نمي تواند كالري زيادي از آنها براي خود ذخيره كند. پس علاوه بر اينكه باعث سوخت چربي ها مي شوند، كمتر به چربي تبديل شده و ذخيره مي شوند.


    مواد غذايي داراي چربي، پروتئين، كربوهيدرات، كالري، ويتامين و املاح هستند.


    ويتامين ها، بافت هاي بدن را تحريك مي كنند تا آنزيم توليد كنند كه اين آنزيم ها باعث تجزيه و مصرف انرژي موجود در غذاها مي شوند. بنابراين غذاهايي با كالري منفي، غذاهاي غني از ويتامين و املاح هستند كه نه تنها باعث مصرف انرژي حاصل از خود مي شوند، بلكه انرژي اضافي موجود در طي عمل هضم را مصرف مي كنند.


    البته مصرف اينگونه مواد غذايي زماني در كاهش وزن مؤثر است كه غذاهاي پُركالري و فاقد مواد مغذي مثل انواع تنقلات ، چيپس و ... را مصرف نكنيد.


    مواد غذايي با كالري منفي (NEGATIVE CALORIE FOODS) ياچربي سوز شامل انواع مختلفي از ميوه ها و سبزي ها است كه من آنها را براي شما نام مي برم :


    از سبزي ها: مارچوبه – چغندر – كلم – كلم بروكلي – هويج - گل كلم – كرفس – كاسني – فلفل قرمزخيار – شاهي – سير – لوبيا سبز – كاهو – پياز – تربچه – اسفناج – شلغم و كدو سبز است.

    از ميوه ها: سيب – زغال اخته – طالبي و گرمك – گريپ فوروت – ليمو ترش – انبه – پرتقال – هلوآناناس – تمشك – توت فرنگي – گوجه فرنگي – نارنگي و هندوانه
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  11. کاربرانی که برای این مطلب مفید از elMirA تشکر کرده اند:


  12. #7
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,901
    3,869 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض رفاقت با چربی سوزها ممنوع

    اکنون بدنسازی به یک ورزش مادر تبدیل شده و آنقدر علاقه مند و طرفدار پیدا کرده که هیچ کس نمی تواند منکر آن شود! دیگر دوران خرافات تمام شده و هیچ کس این ورزش را به تلمبه و بدنسازان را به بادکنک تشبیه نمی کند! عده زیادی از ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی را می شناسم که تمرینات با وزنه را برای کمک به رشتۀ ورزشی را می شناسم که تمرینات با وزنه را برای کمک به رشتۀ ورزشی خود انتخاب کرده اند ولی پس از مدتی چنان شیفتۀ بدنسازی شده اند که رشته ورزشی اصلی خود را کنار گذاشته و در این رشته نیز افتخاراتی کسب کرده اند. چنین مواردی حتی در میان بدنسازان حرفه ای نیز به چشم می خورد، به عنوان مثال ما یک ماتاراز و یکی از بدنسازان حرفه ای جهان، در ابتدا یک بوکسور بود ولی با شروع تمرینات وزنه زندگیش متحول شد و چنان پیشرفتی کرد که دور از تصور است! او و بسیاری از بدنسازان پیشرفتۀ دیگر ابزار این ورزش را می شناسند و در دست دارند. مهم ترین ابزار برای پیشرفت آگاهی از موانع، خطرات و غیره ...
    آگاهی به شما کمک می کند که در عین سلامتی به یک پیشرفت دائمی برسید.
    بدون شک هیچ کس در آغاز راه نمی تواند تمامی جوانب را بسنجد و در این راه اشتباهات فراوانی را مرتکب می شود ولی در ادامه راه خود را پیدا می کند و قدم های بعدی را محکم تر بر می دارد. معمولاً بیشترین اشتباهاتی نظیر انتخاب اشتباه مکمل ها، تمرینات نادرست و بیش از حد نرمال و تغذیۀ ناقص بسیاری از این اشتباهات به مرور زمان و با به دست آوردن تجربه برطرف می شوند ولی برخی از خطاها همچنان تکراری و مشهود هستند.
    مثلاً بسیاری از افراد، با خرید مکمل های نامناسب باعث هدر رفتن سرمایه و وقت خود می شوند. در میان این افراد، عده ای از قرص های آمینواسید برای افزایش وزن و از پودرهای حاوی کربوهیدرات بالا برای کاهش وزن استفاده می کنند! بارها و بارها شنیده شده که فلان پودر تقلبی و فلان پودر درجۀ 2 است، در این که برخی از مکمل های رایج در بازار از نوع تقلبی هستند هیچ شکی نیست ولی هنگامی که شما از یک پودر پروتئین خالص برای افزایش وزنی معادل 10 کیلوگرم استفاده می کنید و نتیجۀ لازم را به دست نمی آورید. مشکل از مکمل نیست، مشکل، عدم آگاهی و معلومات شما در مورد انتخاب مکمل هاست! لازمۀ خرید مکمل ها، آشنایی با عملکرد آنها، تشخیص وضعیت بدنی و مشخص کردن هدف شما از خرید آن هاست. متأسفانه در این میان تبلیغات نادرست و دروغین نیز بسیاری از ورزشکاران را گمراه نموده و عدۀ زیادی به جای کمک به پیشرفت خود، کمک به نابودی اندام های خود می کنند. به عنوان مثال می توان به تبلیغات دروغین بسیاری از تولیدکنندگان و فروشندگان مکمل های چربی سوز اشاره کرد، تبلیغات و ادعاهایی که نشانی از واقعیت ندارند! تبلیغاتی نظیر کاهش وزن بدون بازگشت، تضمین کاهش سایز، این ادعاها در برخی موارد پا را فراتر گذاشته و می گویند هر چه می خواهید بخورید ولی لاغر شوید! معنی چنین ادعایی بسیار روشن است معنی آن جملۀ فوق است: «جون هر کسی که دوست داری این چربی سوزو بخر!!» این در حالی است که چربی سوزهای معتبر و مفید بسیاری از اشتباهات را به شما گوشزد می کنند. در بسیاری از موارد بر روی قوطی آن ها هشدارهایی را مشاهده خواهید کرد، نظیر: مصرف نرمال و حداکثر زمان مجازی که می توان از آن استفاده نمود.
    در زیر به نکات ساده ولی اصولی جهت خرید مکمل ها اشاره می کنم و امیدوارم که با خواندن این نکات مکملی مناسب را جهت پیشرفت بدنی خود تهیه نمایید.
    1- زمان خرید مکمل ها
    شما چند ساله هستید؟ اگر سن کمتر از 19 یا 20 سال دارید، با استفاده از یک برنامۀ غذایی مناسب و یک تمرین نرمال به راحتی پیشرفت می کنید. باور کنید به خاطر سن پایین و بدن در حال رشدی که دارید پیشرفتی سریع تر از یک بدنساز پیشرفته خواهید داشت. پس بهتر است به جای استفاده از مکمل های رنگارنگ به تغذیه، تمرین و استراحت فکر کنید.
    2- بدن خود را بشناسید و هدفتان را مشخص نمایید
    به طور طبیعی بدن هر فرد دارای متابولیسم ویژه ای است مثلاً فردی متابولیسم بالا و دیگری متابولیسم متوسط و یا پایین دارد. به طور معمول افرادی با متابولیسم بالا دارای بدن های خشک و عضلانی و افرادی با متابولیسم پایین دارای بدن هایی با درصد چربی بیشتر هستند شما باید براساس این متابولیسم مکمل های خود را انتخاب نمایید. بسیاری از مکمل های غذایی برای این دو دسته مناسب هستند مکمل های نظیر گلوتامین، کراتین، آمینواسیدها و غیره... ولی در این میان مکمل هایی نیز وجود دارند که برای هدف های متفاوت و بدن های متفاوت بکار می روند. مثلاً پودرهای پروتئینی مختلف دارای درصدهای متفاوتی از کربوهیدرات ها و چربی ها هستند. به طور کلی اگر هدف اضافه وزن را دنبال می کنید می توانید از پودرهایی با درصد بالای کربوهیدرات استفاده نمایید اگر هم از حالت فعلی بدن خود راضی هستید و قصد اضافه یا کاهش وزن خود را ندارید می توانید از پودرهای پروتئینی با درصد متوسط کربوهیدرات استفاده نمایید. پس به یاد داشته باشید که نمی توانید از پودرهای خالص پروتئین برای اضافه وزن استفاده نمایید!
    3- مکمل ها را سر ساعت بخورید
    بدن شما به طور طبیعی دارای عادت ها و وظایفی است که آن ها را بی اختیار انجام می دهد. پس شما هم وظیفه دارید که به این عادات احترام بگذارید. متخصصان این عادات را ساعات زیستی می نامند. اگر از مکمل ها استفاده می کنید، آن ها را سر ساعت مصرف نمایید. مطمئن باشید بدن پس از مدتی به این امر عادت می کند و به همان ساعت خاص منتظر مکمل است!
    4- زیرک باشید
    همیشه سعی کنید از تجربیات دیگران استفاده نمایید و از مکمل های جدید استفاده نکنید، زیرک باشید و اجازه دهید که ابتدا دیگران از این مکمل ها استفاده کنند سپس شما هم در صورت رضایت دیگران از آن ها استفاده نمایید!
    5- با چربی سوزها رفیق نشوید
    همیشه سعی کنید از چربی سوزها در دراز مدت استفاده نکنید، بلکه آن ها را به صورت دوره ای و چند هفته ای مصرف نمایید. اکثر چربی سوزها دارای محرک های تیروئید هستند و شما با مصرف طولانی مدت آن ها باعث تنبلی غدۀ تیروئید می شوید، در نتیجه با قطع آن ها چاق تر از قبل می شوید، پس بدن خود را به آن ها عادت ندهید.
    6- مکمل های اصل را بشناسید
    شما به راحتی می توانید مکمل های اصلی را از تقلبی تشخیص دهید. به عنوان مثال یک پودر پروتئین وی خالص به راحتی در آب حل می شود و نیاز به ساعت های اجرای فنون کاراته ندارد!! و یا یک کراتین منوهیدرات خالص هیچ طعمی ندارد پس خود را به هیچ وجه گول نزنید و از مکمل های سالم استفاده نمایید.
    7- از کراتین و آمینواسیدها برای بهبود اشتهای خود استفاده نمایید
    اگر خواهان تغذیه ای مناسب و کافی هستید ولی اشتهای کافی را برای خوردن غذاهای گوناگون ندارید می توانید نیم ساعت قبل از خوردن صبحانه، ناهار و شام از آمینواسیدها استفاده نمایید، همچنین مصرف کراتین پس از تمرین باعث افزایش میل غذا خوردن شما می شود. این نکات ساده تنها موارد اندکی برای انتخاب مکمل ها بود، برای آشنایی بیشتر می توانید از یک مربی صادق و با تجربه کمک بگیرید.

    مهران ثابت قهرمان کشور
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  13. #8
    همکار سابق انجمن موبایل
    16,700 امتیاز ، سطح 31
    25% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 750
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialYour first GroupRecommendation Second ClassVeteranTagger First Class
    نماد hoshdar
    تاريخ عضويت
    May 2008
    پست
    1,500
    گيپا
    206,445
    پس انداز
    216
    امتیاز
    16,700
    سطح
    31
    تشكرها
    471
    965 بار در 589 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض

    سوسيس و كالباس، دوست يا دشمن؟



    سوسیس از کلمه یونانی Salsus به معناى «نمك شور» گرفته شده است.کالباس kielbasa نیز در واقع نوعی سوسیس لهستانی است.
    در ایران به تمام سوسیس‌های حجیم که به طور معمول به صورت سرد مصرف می‌شوند کالباس گفته می‌شود.


    تاریخچه تولید سوسیس درباره تاریخچه تولید سوسیس اختلاف نظرهاى زیادى وجود دارد. عده‌اى معتقدند سومرى‌ها حدود ۳هزار سال قبل از میلاد مسیح نخستین تولیدكنندگان سوسیس بوده و چینى‌ها ۵۸۹سال قبل از میلاد سوسیس را از گوشت بز و بره درست كردند. حتى در ادبیات یونان و نوشته‌هاى هومر هم اثرات وجود سوسیس دیده شده است.درطول تاریخ، رومیان علاقه عجیبى به مصرف این نوع غذا داشته‌اند و همیشه در جشن‌هاى مذهبى خود از آن استفاده مى‌كردند. اما تعداد زیادى از مسیحیان با مصرف این نوع غذا مخالف بوده و حتى براى مدتى استفاده از سوسیس وكالباس را ممنوع اعلام كردند. دلیل این ممنوعیت استفاده از نوعى ماده كشنده در سوسیس براى به قتل رساندن افراد بوده است. در گذشته كالباسهایى با گوشت‌هاى تزیینى از ماده گاوهاى ۸تا ۹ ساله‌اى كه دیگر قدرت زایمان نداشتند، گاوهاى پیر، سر گاوها، احشا شامل كبد، شش، گوشت‌هاى خرد و گاه ریزاستخوان‌هاى همراه برخى از این گوشت‌ها به اضافه مواد نگهدارنده تولید می‌شد.


    موارد مصرف نیترات و نیتریت در سوسیس و کالباس
    نیترات و نیتریت سدیم به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند تا مانع رشد باکتری‌های خطرناکی مانند کلستریدیوم بوتولینوم گردند. همچنین این مواد با ترکیب شدن با میوگلوبولین و هموگلوبولین گوشت، باعث ایجاد رنگ مطلوب صورتی رنگ در گوشت شده که به آن حالتی جذاب و تازه می‌بخشد. اگر چه به طور طبیعی گوشتی بااین مدت نگهداری نمی‌تواند چنین رنگی داشته باشد.به‌علاوه شروع فساد را در گوشت به تاخیر می‌اندازد و باعث حفظ عطر و طعم ادویه‌های آن می‌شود.


    خطرات نیترات و نیتریت نیترات و نیتریت مواد سرطان‌زایی هستند که وجود آنها در مواد غذایی تهدید کننده سلامت انسانها است.
    مطالعات زیادی اثر سرطان‌زایی ترکیبات حاصل از نیترات و نیتریت را در حیوانات آزمایشگاهی و حتی انسان‌ها به اثبات رسانده است.
    مشتقات مختلفی از این تركیبات در ماده غذایی و یا در طی هضم و جذب در لوله گوارش، ایجاد می‌شود. این مشتقات ترکیبات مختلف آن.نیتروزوها می‌باشند كه به آسانی شکل گرفته و اکثر آنها سرطان‌زا هستند. بسیاری از نیتروزآمین‌ها اختصاصا در اندام‌های خاص در ایجاد تومورهای بدخیم موثرند و حتی بسیاری از این ترکیبات از جفت نیز عبور می‌کنند. مطالعات نشان داده است که احتمال ایجاد تومورهای مغزی در نوزادان مادرانی که در طی دوران بارداری هفته‌ای یک بار یا بیشتر ‌هات داگ مصرف می‌کردند بیش از دو برابراست.
    همچنین کودکانی که در ماه بیش از 10 ساندویچ کالباس مصرف می‌کردند 9 برابر بیشتر در معرض خطر سرطان خون قرار داشتند. در طی مطالعه‌ای این ترکیبات مسوول 67 درصد سرطان‌های پانکراس معرفی شدند.
    به مرور با مشخص شدن اثرات جانبی خطرناک این نگهدارنده سازمان غذا و داروی آمریکا در مصرف این نگهدارنده تجدید نظر کرده است، قوانین را تغییر داده و میزان مصرف مجاز را کاهش داد.
    مساله نیترات و نیتریت یکی از جنجال برانگیزترین موضوعات است و اکثر تولیدکنندگان سوسیس و کالباس و متخصصان امر بهداشت و تغذیه را روی در روی هم قرار داده است. در عمل به‌علت اینکه نگهدارنده مناسب‌تری به جای نیتریت معرفی نشده است نمی‌توان افزودن آن را به محصولات گوشتی منع کرد و از سوی دیگر نمی‌توان با قاطعیت عنوان کرد مقدار مورد مصرف امن است و اثر سرطان‌زایی ندارد حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که تمامی‌کارخانه‌های تولیدکننده از استانداردهای موجود تبعیت می‌کنند و فقط در دوز مجاز از این ماده استفاده می‌کنند باز هم ریسک خطرزایی این ماده به جای خود باقیست و هرگز این خطر به صفر نخواهد رسید.
    این حق مصرف کننده است که دقیقا بداند اجزای تشکیل دهنده غذای مصرفی او چه چیزهایی می‌باشد و چه مضرات و مزایایی برای او می‌تواند داشته تا باعلم براین موضوع بتوانند برای حفظ سلامت خود و خانواده بهترین را انتخاب كنند.


    دیگر مضرات سوسیس و کالباس
    سرانه مصرف سوسیس و کالباس در کشور ما پایین‌تر از کشورهای دیگر است ولی متاسفانه ما با چالش تغییر الگوی غذایی به سمت فست‌فود روبرو هستیم. بنابراین باید از حالا نگران تبعات این مساله باشیم. گذشته از مساله نیترات و نیتریت در سوسیس و کالباس، محتوای چربی به ویژه چربی‌های اشباع و ترانس در این محصول بالاست واینكه با جذب روغن در طی سرخ کردن چربی آن بالاتر می‌رود. هر 30 گرم سوسیس (حدود 1 سوسیس کوکتل ) 8 گرم چربی، 19 میلی‌گرم کلسترول و 320 میلی گرم سدیم دارد وکمتر از 3 درصد آهن موردنیاز را تامین می‌کند.

    میزان بالای نمک در این محصول در ایجاد پرفشاری خون و همراه با بالا بودن فسفات باعث به هم خوردن تعادل کلسیم و فسفر شده و در جذب کلسیم تداخل ایجاد می‌کند. مصرف بالای فست‌فود دربرخی از جوامع، شیوع بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری خون، چاقی و دیابت را افزایش داده است.
    نظارت دقیق سازمان‌های مرتبط با امر سلامت، وزارت بهداشت و درمان و موسسه استاندارد بر اجرای صحیح استانداردهای تدوین شده در این امر به منظور حفظ سلامت همه ما ضروری است.
    به‌علاوه امید است محققان در عرصه صنایع غذایی با تحقیقات بیشتر به روش‌هایی به منظور کاهش تولید این ترکیبات و جایگزینی مناسب و بی‌خطر به جای نیترات و نیتریت دست یابند.

    توصیه‌ها در جامعه کنونی زنان نیز در خارج از منزل کار می‌کنند و وقت کمتری برای پخت و پز دارند. ذائقه کودکان سوسیس و کالباس را می‌پسندد و پدر و مادرها غافل از مضرات آن کیف مدرسه بچه‌ها را با ساندویچ سوسیس و کالباس پر می‌کنند. بهترین میان وعده برای مدرسه بچه‌ها همان لقمه نان و پنیر و گردو یا کوکو و کتلت است.ذائقه کودکانتان را به سوسیس و کالباس عادت ندهید.
    تنها توصیه ما این است که با توجه به آنچه گفته شد در مصرف سوسیس و کالباس زیاده‌روی نکنید. بهتر است مصرف سوسیس و کالباس را حداکثر به 2 هفته یک‌بار محدود کنیم. در زمان خرید به مارک، پروانه ساخت محصول و نیز مهر استاندارد دقت کنیم و حتما برای کاهش خطر تشکیل نیتروزامین‌های سرطان‌زا منابع ویتامین C را با آن مصرف کنید. آب مرکبات و گوجه فرنگی با محتوای بالای ویتامین C تا حد زیادی مانع تشکیل این تركیبات سرطان‌زا می‌شود




    منبع:behsite.ir

    دلم از اشک گرفته دلم از شب از همه تیرگی وهراس مرگ
    دلم از خودم گرفته که شدم نغمه سرای دل غمگین زمان

  14. #9
    همکار سابق انجمن موبایل
    16,700 امتیاز ، سطح 31
    25% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 750
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialYour first GroupRecommendation Second ClassVeteranTagger First Class
    نماد hoshdar
    تاريخ عضويت
    May 2008
    پست
    1,500
    گيپا
    206,445
    پس انداز
    216
    امتیاز
    16,700
    سطح
    31
    تشكرها
    471
    965 بار در 589 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض

    آگهی تبلیغات
    انواع چربي هاي خون
    آيا تا به حال فكر كرده ايد كه آزمايش اندازه گيري چربي خون چيست؟
    آيا مي دانيد كلسترول ، HDL ، LDL و تري گليسيريد چيستند؟
    آيا مي دانيد كلسترول چگونه به وجود مي آيد؟


    كلسترول به دو طريق در بدن به وجود مي آيد:
    1- بدن خودش كلسترول مي سازد. بيشترين كلسترول را كبد مي سازد و مقدار آن، روزانه در حدود 1000 ميلي گرم مي باشد.
    2- كلسترول وارد شده به بدن، از طريق خوردن مواد غذايي از جمله: گوشت قرمز، مرغ، ماهي و لبنيات. انجمن قلب آمريكا توصيه كرده است كه هر فرد بايد روزانه كمتر از 300 ميلي گرم كلسترول مصرف كند تا دچار بيماري نشود.
    لازم به ذكر است كه ميوه ها ، سبزيجات، روغن هاي گياهي، غلات و آجيل داراي كمترين مقدار كلسترول و زرده تخم مرغ و گوشت ها داراي بيشترين مقدار كلسترول هستند.
    بدن ما نياز به كلسترول دارد تا بتواند اعمال خود را به درستي انجام دهد.
    كلسترول، HDL، LDL و تري گليسيريد

    * كلسترول در خون حل نمي شود و توسط ليپوپروتئين ها وارد سلول مي شود و از آن خارج مي گردد. (ليپوپروتئين تركيبي از پروتئين و چربي است و چربي را در خون حمل مي كند.) وجود كلسترول در كبد، نخاع و مغز ضروري است. كلسترول در ساخت و نگه داري سلول ها، برخي هورمون ها، ساخت ويتامين D و جذب ويتامين هاي محلول در چربي نقش دارد. مقدار مناسب كلسترول كمتر از 200 ميلي گرم در دسي ليتر است.
    *HDL يا ليپوپروتئين با چگالي بالا به نام "كلسترول خوب" معروف مي باشد. HDL داراي مقدار زيادي پروتئين و مقدار كمي كلسترول مي باشد. اين نوع ليپوپروتئين، كلسترول را از خون برمي دارد و به كبد مي برد.
    HDL از قلب محافظت مي كند و مقدار كم آن ( كمتر از 40 ميلي گرم در دسي ليتر) در خون مي تواند يكي از عوامل ايجاد بيماري هاي قلبي باشد. مقدار مناسب HDL برابر و يا بيشتر از 60 ميلي گرم در دسي ليتر مي باشد.
    * LDL يا ليپوپروتئين با چگالي كم به نام "كلسترول بد" شناخته مي شود. LDL داراي مقدار زيادي كلسترول و مقدار كمي پروتئين مي باشد. وظيفه LDL حمل كلسترول و ديگر چربي ها در خون است.
    افزايش LDL در خون مي تواند باعث باريك و سخت شدن رگ هاي تغذيه كننده ي قلب و مغز و به دنبال آن بروز بيماري هاي قلبي و مغزي شود. مقدار مناسب LDL كمتر از 100 ميلي گرم در دسي ليتر است.

    * تري گليسيريد، همان چربي است كه در غذا وجود دارد. اگر كالري زيادي وارد بدن شود، بدن مقدار اضافي كالري را به تري گليسيريد تبديل كرده و در سلول هاي چربي ذخيره مي كند. چاقي و اضافه وزن، عدم تحرك ، سيگار كشيدن، مصرف الكل و داشتن رژيم غذايي پركربوهيدرات از عوامل افزايش دهنده تري گليسيريد خون مي باشد. مقدار مناسب تري گليسيريد كمتر از 150 ميلي گرم در دسي ليتر مي باشد.
    فردي كه داراي تري گليسيريد بالاست، LDL بالا و HDL پاييني خواهد داشت.
    برخي از آزمايش ها براي اندازه گيري كلسترول خون

    1- نسبت HDL به LDL: به طور مثال اگر شخصي مقدار HDL خونش 50 ميلي گرم در دسي ليتر باشد و مقدارLDL آن 150 ميلي گرم بر دسي ليتر باشد، نسبت HDL به LDL برابر 0/33 خواهد شد. اگر نسبت HDL به LDL بالاتر از 0/4باشد، نشان دهنده اين است كه شخص در حالت طبيعي قرار دارد.
    2- نسبت LDLبه HDLرا بايد به ميزان 2/5 به 1 برسانيم تا از نازك شدن رگ ها جلوگيري نماييم.
    3- نسبت كلسترول به HDL به اين ترتيب است كه اگر شخصي مقدار كلسترول كامل خونش 200 ميلي گرم بردسي ليتر باشد و مقدار HDL آن شخص 40 ميلي گرم بر دسي ليتر باشد، نسبت كلسترول به HDL آن برابر 5 به 1 خواهد بود. براي جلوگيري از بيماري قلبي بايد اين نسبت را به كمتر از 3/5 به 1 برسانيم.

    براي كاهش مقدار LDL چه بايد كرد؟

    * از مصرف زياد چربي ها و كلسترول دوري كنيد.
    * از افزايش كالري دريافتي بپرهيزيد.
    * تحرك و فعاليت بدني را زياد كنيد.
    * وزن خود را ثابت نگه داريد.
    براي افزايش مقدار HDL به اين نكات توجه كنيد:

    - 3 بار در هفته و هر بار حداقل 20 دقيقه ورزش كنيد.
    - از مصرف چربي هاي اشباع (گوشت ها و لبنيات پرچرب) و هيدروژنه (روغن نباتي جامد) دوري كنيد.
    - سعي نكنيد با رژيم هاي لاغري بسيار كم كالري، وزن خود را سريعا كاهش دهيد. بلكه اجازه دهيد تا با رژيم غذايي صحيح، وزنتان كم شود.
    براي كاهش كلسترول خون اين موارد را رعايت كنيد:

    1- به جاي تماشا كردن تلويزيون و انجام بازي هاي كامپيوتري ، در تيم هاي ورزشي شركت كنيد و يا به كلاس هاي ورزشي برويد. به طور كلي، از يكجا نشستن جدا دوري كنيد.
    2- تنقلات پُركالري و چرب و غذاهاي آماده را كمتر مصرف كنيد.
    3- مراقب باشيد تا دچار چاقي نشويد.
    4- از مصرف نوشيدني هاي الكلي خودداري كنيد.

    براي كاهش تري گليسيريد چه بايد كرد؟

    * ورزش كنيد.
    * رژيم غذايي كم چربي داشته باشيد.
    * از لبنيات كم چرب استفاده كنيد.
    * چربي هاي گوشت و پوست مرغ را دور بياندازيد.
    * غذاي خود را با روغن هاي گياهي از قبيل: كانولا ،ذرت و زيتون درست كنيد.
    * غذاهاي پرفيبر را زياد مصرف كنيد.
    * از مصرف شيريني و نوشيدني هاي شيرين خودداري كنيد.
    * از نوشيدن الكل دوري كنيد.
    * پُرخوري نكنيد.
    * با چنگال و آهسته غذا بخوريد و غذايتان را خوب بجويد تا به معده تان فرصت دهيد به شما بگويد كه ديگر سير شده ايد!
    * وزن خود را متعادل نماييد.

    دلم از اشک گرفته دلم از شب از همه تیرگی وهراس مرگ
    دلم از خودم گرفته که شدم نغمه سرای دل غمگین زمان

+ پاسخ به مبحث

بازدید کنندگانی که از طریق جستجو کلمات ذیل به انجمنهای گیگاپارس آمده اند:

چربی سوزها

چربی سوزهای گیاهی

چربی سوز ها

چربی سوز های گیاهی

چربي سوزهاانواع چربی سوزهاچربي سوزهاي گياهيچربی هاچربي سوز هاانواع چربی سوزهای طبیعیچربی سوزهای طبیعیچرب بودن مدفوعگياه افدرا== haom Ephedraکالری سوز هامتابولیسم تجزیه تری گلیسریدکسی dhea استفاده کردهچربی سوز ترموژنیکدر مورد لیپید(چربی ها)تری گلیسریدچربی سوزهافرمول شیمیایی تری گلیسریدخواص قرص هيوسينچربي سوزهاي طبيعيچربی سوز های طبیعیمعلومات مکمل در باره رادیو اکتیو
SEO Blog

اطلاعات این مبحث

Users Browsing this Thread

در حال حاضر 1 کاربر در حال دیدن این مبحث می باشند، (0کاربر عضو و 1 کاربر مهمان)

قانون های ارسال نوشته

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts