خواص تمر هندی

دکتر صالحی درباره خواص این میوه می ‌گوید: ” از مهم ‌ترین مواد شناخته‌ شده موجود در تمرهندی ترکیبات اسیدی شامل اسید سیتریک، مالیک و تارتاریک و مواد معدنی نظیر پتاسیم و کمی پکتین می باشد. در پوست درخت تمرهندی نیز مقداری تانن وجود دارد و سرشاخه ‌های جوان و سبز این درخت دارای مقادیر زیادی ویتامین‌ های گروه B است.”
این متخصص در ادامه می گوید: “از قدیم معتقد بودند که تمرهندی مانند یک ‌ملین و مسهل عمل می ‌کند اما تحقیقات سال‌ های اخیر اثرات دیگری را برای آن به اثبات رسانده اند از جمله این که خاصیت ضددرد، ضدباکتریایی و ضدویروسی دارد و برای از بین بردن انگل ‌ها و کرم‌ های بدن مفید است. همچنین، تمر هندی میوه ای اشتها‌آور بوده و منبعی از آنتی ‌اکسیدان ‌ها نیز به حساب می ‌آید. ایشان در ادامه می افزایند که خوردن تمر هندی به همراه غذا به هضم آن کمک می نماید. به علاوه مصرف آن بر کاهش تهوع موثر است بنابراین اضافه کردن آن به غذا به خصوص در وعده غذایی افرادی که مشکل گوارشی دارند، توصیه می گردد.”
تمرهندی حاوی آنتی اکسیدان است. دکتر صالحی در این باره می ‌گوید، این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی کاروتن، ویتامینC و برخی فلاونوئیدها است. به طوری که می ‌تواند جایگزین خوبی برای ویتامینC در افرادی باشد که دچار کمبود این ویتامین هستند اما فراموش نکنید که خشک شده ی این میوه دارای مقادیر کمتری از این ماده مغذی می باشد.
اگر زیاد سرما می‌ خورید، می‌ توانید برای کاهش دفعات بیماری و بهبودی سریع ‌تر، در میان وعده‌ های خود از تمرهندی استفاده کنید. اگر دچار گلودرد شده ‌اید، می‌ توانید تمرهندی را در آب حل کرده و قرقره کنید تا درد گلوی تان به سرعت بهبود یابد.
این متخصص اضافه می ‌کند که بسیاری از اختلالات گوارشی ماننداختلالات صفراوی با مصرف تمرهندی برطرف می گردد و افرادی که کلسترول خون بالا یی دارند می ‌توانند برای کاهش چربی خون خود تمرهندی بخورند. بنابراین، برای داشتن قلب سالم عادت به خوردن تمر هندی ‌های خشک شده به دلیل نداشتن حتی مقدار جزیی نمک، به افراد مستعد به خصوص میانسالان پیشنهاد می‌ گردد.
طرز مصرف تمر هندی
دوست دارید تمر هندی را چگونه میل کنید؟ دکتر صالحی می ‌گوید: “تمرهندی را می ‌توان به دو طریق مصرف کرد. در واقع نحوه استفاده از آن به طور مستقیم و غیرمستقیم است.
برخی از افراد که خوراکی ‌های ترش را بیشتر دوست دارند، آن را به طور مستقیم مصرف می‌ کنند اما می ‌توان به عنوان طعم‌ دهنده و ترش ‌کننده در بسیاری از غذاها هم از آن استفاده نمود. به این منظور باید تمرهندی را در آب خیسانده و سپس آن را صاف کرد و پس از جدا کردن هسته، آن را خورد.” البته می ‌توان فیبرها و آوند های چوبی که در قسمت خوراکی این میوه دیده می ‌شوند را جدا نمود اما در صورت مصرف،‌ مشکلی برای فرد به وجود نخواهد آورد.
هر ماده غذایی می ‌تواند در مراحل مختلف اعم از جمع ‌آوری، تهیه و بسته ‌بندی آلوده گردد اما از آن جا که این میوه خود یک ضد میکروب می باشد احتمال آلودگی در آن بسیار پایین است بنابراین با خیالی راحت از آن در میان وعده‌های روزانه استفاده نمایید.