+ پاسخ به مبحث
نمایش نتایج 1 تا 5 از 5

مبحث: سیــــــر - Allium sativum - Garlic -

  1. #1
    كاربر خوب گيگاپارس
    16,192 امتیاز ، سطح 30
    75% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 258
    40.0% فعالیت
    دستاورد ها:
    Veteran10000 Experience Points
    نماد simin
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    پست
    439
    گيپا
    76,490
    پس انداز
    0
    امتیاز
    16,192
    سطح
    30
    تشكرها
    86
    266 بار در 156 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض سیــــــر - Allium sativum - Garlic -

    آگهی تبلیغات (برای حمایت از گیگاپارس)
    سیر از زمانهای بسیار قدیم که نمیتوان مبدا آن را تعیین نمود، کشت میگردیده است. مصریان باستان ارزش زیادی برای سیر قائل بوده اند و بردگانی که هرم عظیم خئوپس را می ساختند، از جیره روزانه سیر استفاده میکردند. رومیان نیز از قدرت این گیاه آگاهی کامل داشته اند و سربازان قبل از اعزام به جنگ با رژیم غذایی همراه سیر تغذیه می شده اند. روزگاری تصور میشد که سیر میتواند روح را از جسم، محافظت نماید. یونانیان باستان، دسته های سیر را در محل گذرها قرار میدادند تا با الهه سحر و جادو در زیرزمین آشتی کنند. در اسطوره های جدیدتر از خوشه های سیر برای در امان ماندن از حمله خون آشامها، استفاده میشده است.



    سیر دارای خواص ضد باکتری و گندزدایی میباشد و به سیستم ایمن سازی بدن کمک میکند تا با عفونت ها مقابله کند. از سیر میتوان برای جلوگیری از ابتلای به سرماخوردگی استفاده کرد. در گذشته با استفاده از سیر از شیوع بیماریهای اسهال خونی، دیفتری، سیاه سرفه و تیفوئید جلوگیری میشده است. در طول جنگهای جهانی اول و دوم خواص گندزدایی سیر موجب شد که از عفونی شدن زخمها جلوگیری به عمل آید. تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف مرتب سیر سطح کلسترول خون را پایین نگه میدارد و میتواند به سلامت قلب و عروق کمک نماید. در قرون وسطی مردم سیر را به عنوان یک سبزی و چاشنی همراه غذا تناول می کرده اند. گر چه امروز از سیر در همه غذاها استفاده نمیشود اما برای دادن عطر و طعم به بعضی از غذاها، سیر با محدودیت هایی مورد استفاده قرار میگیرد. بو و طعم خاص سیر در بیشتر غذاهای مدیترانه ای، آسیایی و آمریکای جنوبی، استشمام میشود و یکی از اجزاء اصلی سس بنام آیولی میباشد که در جنوب فرانسه و اسپانیا تهیه میشود. آنها که دوست دارند سیر خام بخورند، میتوانند با جویدن جعفری یا تخم شمبلیله، بوی نامطبوع سیر را خنثی نمایند.

    زیستگاه طبیعی:
    سیر گیاه بومی آسیا و احتمالا سیبری جنوبی میباشد. البته قرنهاست که سیر در کشورهای حوزه مدیترانه کشت میشود. در حال حاضر، سیر در تمامی مناطق با آب و هوای گرم دنیا کاشته میشود.

    مشخصات ظاهری:

    سیر یک گیاه دو ساله یا بیشتر از خانواده پیاز میباشد که از یک پیاز با تعدادی حبه که در یک پوشش سفید صورتی کاغذ شکل پیچیده شده اند، تشکیل شده است. بلندی ساقه ی سیر 15 تا 30 سانتیمتر میباشد. ساقه سیر بدون شاخه دارای برگهای کشیده، صاف و علف مانندی است که از پایه گیاه در غلافی پیچیده شده اند در نوک ساقه، یک چتر گل مدور از گلهای سفید ظاهر میگردند، که اغلب پیازهای کوچکی در میان آنها پراکنده شده است. قبل از گل دادن، چتر گل در یک پوشش که به شکل قطره اشک میباشد، در غلافی پیچیده میشود و به شکل یک مخروط سبز رنگ نوک تیز در میآید.

  2. کاربرانی که برای این مطلب مفید از simin تشکر کرده اند:


  3. #2
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,900
    3,870 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض فواید سیر

    کلیات گیاه شناسی



    سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سبز تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود . سیر و [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] رابطه ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد .
    نام سیر در کتاب مقدس آمده است و در [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] قدیم برای مومیائی مردگان و خوش طعم کردن غذاها بکار میرفته است . هومر شاعر باستان در نوشته های خود از آن یاد برده است .مردم در اروپا و [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] از قبل از میلاد مسیح آنرا می شناختند و از آن استفاده می کردند .بقراط پدر علم طب در نوشته های خود از خواص آن یاد کرده و یکی دیگر از [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] قدیم 61 خاصیت مختلف برای سیر قائل شده است .
    سه نوع سیر وجود دارد :

    1-سیر آمریکایی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است .
    2-سیر تاهیتی که از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آم به 8 سانتیمتر می رسد .

    حضرت محمد «ص) برای سیر 70 خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند :

    از سبزی سیر تا می توانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنکس که سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیک نشود.



    ترکیبات شیمیایی:


    سیر د ارای ترکیبات [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ]ی می باشد که خاصیت ضد عفونی کننده میکرب کشی و جرم کشی باین گیاه می دهد .
    سیر همچنین دارای موادی بنام آلیسین ، آلیساتین می باشد که میکرب های [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] و پاراتیفوئید را از بین می برد.


    در صد گرم سیر خام مواد زیر موجود است :



    آب 61 گرم انرژی 6 کالری موادنشاسته ای 29 گرم چربی 0/2 میلی گرم کلسیم30 میلی گرم فسفر200 میلی گرم پتاسیم 530 میلی گرم آهن 1/5 میلی گرم سدیم 20میلی گرم ویتامین آ 20 واحد ویتامین ب 10/25 میلی گرم ویتامین ب 2 0/8 میلی گرم ویتامین ث 15 میلی گرم


    خواص داروئی:


    سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود مرکب از مواد سولفوره بوده و مایعی است به رنگ قرمز نارنجی و دارای بوئی کمتراست.







    1. سیر بادشکن وضد عفونی کننده است .
    2. خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد .
    3. سیر کرم کش است .
    4. سیر محرک و تقویت کننده بدن است .
    5. سیر داروی سرماخوردگی و زکام است .
    6. سیر اثر خوبی در معالجه [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] دارد
    7. سیر خون را رقیق می کند
    8. سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد.
    9. خوردن مداوم سیر لقوه و رعشه را از بین می برد .
    10. سیر چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می کند.
    11. سیر درمان کننده دردهای مفاصل ، سیاتیک و نقرس می باشد .
    12. سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است .
    13. آنهائی که قطره قطره ادرار می کند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود .
    14. سیر زخم های ریه و درد معده را از بین می برد .
    15. سیر سنگ های کلیه را شکسته و خارج می سازد .
    16. سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است .
    17. مالیدن سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد .
    18. سیر را بسوزانید وبا [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مردگی زیر پلک چشم مفید است .
    19. سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است .
    20. برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید .
    21. جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است .
    جهت ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده کنید :

    مقدار 100 گرم سیر را با 200 گرم آب و 200 گرم شکر یا قند مخلوط کرده و آنرا بجوشانید تا له شود . مقدار مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است .
    1. جدیدا در یکی از بیمارستان های آمریکا برای ضدعفونی کردن فضای بیمارستان از سیر استفاده میکنند.
    2. پاستور پزشک معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باکتری کشی سیر را تائید کرده است .
    3. سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است .
    4. در شوروی سیر بنام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیکه آنفولانزا شیوع دارد مصرف آن بالا می رود درچند سال پیش که آنفلوانزا شیوع پیدا کرد مردم شوروی 500 تن سیر مصرف کردند .
    5. خوردن سیر سلولهای [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ]ی را از بین می برد .
    6. یکی از دانشمندان آمریکایی که در دانشگاه فلوریدا روی مرض [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] تحققی می کند معتقد است که سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد .
    7. مصرف سیر مقدار کلسترول خون را پائین می آورد . مقدار LDH را کاهش می دهد . مقدار مصرف سیر برای این منظور 30 گرم در روز است . جالب است که با مصرف سیر در چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و این بدین علت است که کلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود که از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگاهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف کرد .
    8. خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند .
    9. چینی ها قرن هاست که برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می کنند .
    مضرات : سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] و عوارض [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] می شود . سیر برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است .
    آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند . کسانیکه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] پخته و کمی به آن روغن بادام اضافه کنید تا مضر نباشد .
    اشخاصی که گرم مزاج هستند اگر می خواهند سیر بخورند طبق توصیه [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] حکیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده کنند .
    برای پختن سیر پس از پوست کندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید . اشخاصی که دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور کسانیکه [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] دارند نباید از سیر استفاده کنند.
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  4. #3
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,900
    3,870 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض آشنایی با سیر

    سير





    سير،از سبزيهايي است که تاريخي بسيار کهن دارد. انسان خواص درماني اين گياه را پنج قرن قبل از ميلاد مسيح شناخته بود.
    محل کشت سير شرق است که به ميزان وسيعي کشت داده ميشود . در ماه فروردين هر يک از پيازهاي کوچک سير را در خاک کاملا خشک به فاصله 15-20سانتي متري مي کارند وبين ماههاي تير و مرداد که برگها پژمرده شود جمع آوري مي گردد. اين گياه در نواحي مختلف ايران بخصوص در شمال کشور بطور گسترده پرورش مي يابد.
    اهميت وخواص زياد سير در احاديث اسلامي مورد توجه است از اينرو:
    رسول خدا (ص)فرمودند : سير بخوريد وخود را با آن معالجه کنيد زيرا در سير شفا وبهبودي هفتاد مرض است.
    فوايد سير :خواصي که دانشمندان (طب قديم وجديد) براي سير بر شمرده اند عبارتند از :
    1- سير اثر خوبي در ضد عفوني کردن معده دارد،ولي نبايد آن را زياد مصرف کرد.
    2- سير رسوبات خون را حل ميکند از اينرو مصرف سير به کساني که درد مفاصل دارند نقرس گرفته اند ويا به روماتيسم مبتلا شده اند، توصيه مي شود.
    3- سير ادرار را زياد مي گرداند وفشار خون را پايين مي آورد.
    4- سير بهترين درمان براي فراموشي ونسيان است.
    5- سير بهترين تقويت کنندهء پيا ز مغز است وروي غدد مغز تاثير نيکو دارد.
    6- خوردن سير عظلات قلب را به نشاط می آوردو به اين وسيله گردش خون منظم ميگردد.
    7- مصرف سير مجاري تنفس وخون را پاک مي کند و به اين وسيله از تنگ نفس مي کاهد.
    8- سير برخي از انواع سل ريمي را معالجه مي کند.بخصوص وقتي که با شير ممزوج باشد.
    9- سير براي معالجه اسهال و برونشيت وسردرد و زکام مزمن وضعف حافظه وسر گيجه سودمند است.
    10- سير در برابر امراض بسياري مانندتب مقاوم است.
    11- سير پوست بدن را خوشرنگ و گونه ها را سرخ و روده ها را از عفونتها پاک (بخصوص در اطفال) وبا اين خاصيت انسان را در مقابل بيماري تيفوئيد(حصبه) و ديفتري محافظت مي کند.
    12- سير سنگ کليه را از بين مي برد وکرمهاي نازک شکم اطفال را نابود مي سازد.
    13- سير فلج ورعشه را معالجه مي کند ودر مورد ملاريا و بي خوابي خيلي مفيد است.
    14- براي درمان ميخچه و زگيل بايد سير را نرم کنيد وبه صورت مرهم روي ميخچه وزيگيل بگذاريد،تا همان طور بماند وهر چند وقت آن را تکرار کنيد تا به کلي ميخچه و زگيل از بين برود.
    15- وقتي حشره اي شما را گزيد، فوري محل نيش را با سير بماليد تا سوزش ودرد آن تسکين پيدا کند.
    16- اگر يک بسته سير را در انبار غلات آویزان کنيد و يا روي آن پخش کنيد ، باعث فرار موشها خواهد شد.
    17- مصرف سير براي بيماران مبتلابه مرض قند (ديابت) اثر شفا بخش داشته وقند خون را ميکاهد.
    18- سير اپر سمي نيکوتيني که از دود سيگار حاصل مي شود را برطرف مي نمايد ،زيرا چنانچه معتادين به سيگار به علت نيکوتين دچار نارحتي هاي هاضمه وقلب شده با شند، با مصرف سير احساس بهبودي مي کنند.
    19- خوردن سير براي درمان رعشه اندامها وفلج مفيد است.
    20- مداومت در مصرف سير به تدريج باعث ريختن موي سفيد وروئيدن موي سياه مي شود.
    21- سير براي درمان شقاق(ترک خوردگي) اثر شفا بخش دارد.
    22- اگر مخلوط سير با سرکه را بر پوست بمالند ورم اعضاء را بر طرف مي نمايد.
    23- سير خرد شده حاوي اسانس گو گردي، بوي تندي دارد که براي دستگاه گوارشي خاصيت آنتي بيوتيکي (ضد ميکربي) دارد، اسانس فرار آن در تمام بدن پراکنده مي شود واز راه ريه وپوست دفع مي گردد.
    24- سير يک محرک پوستي است و به عنوان خلط آور در التهاب مخاط برونشها مصرف مي شود.
    25- از سير براي درمان تصليب شرايين استفاده مي شود.
    26- بنا بر تحقيقات دانشمندي بنام «ري (Rey)» زياده روي در مصرف سير ، موجب سر درد وضعف بينائي مي شود. براي جلو گيري از اين مضرات چند راه پيشنهاد شده است:
    الف- پختن سير در آب واضافه کردن کمي نمک يا کره يا روغن بادام به آن.
    ب -استعمال گشنيز به همراه مصرف سير يا بعد از مصرف سير
    27 چنانچه در مصرف سير ،مراعات سن ، مزاج وفصل نگردد مخصوصا به حالت خام در مصرف آن زياده روي شود، براي دستگاه تنفس و بيماري بواسير مضر است.
    تذکر:بهترين کار براي بر طرف کردن بوي سير خوردن سبزي وکاهو است ، زيرا کلروفيل موجود در اين سبزيها بوي سير را دفع مي کند.
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  5. #4
    مدیـریـــت کـل انجمنهــا
    48,987 امتیاز ، سطح 54
    8% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 1,663
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranCreated Album picturesTagger First Class
    جایزه ها:
    Arm of Law
    نماد elMirA
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سکونت
    باران
    پست
    3,682
    گيپا
    2,055,495
    پس انداز
    10
    امتیاز
    48,987
    سطح
    54
    تشكرها
    2,900
    3,870 بار در 2,048 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض



    خواص سیر :
    فشار خون را کاهش می دهد
    در درمان آرتروز و روماتیسم مفید است
    اثر ضد عفونی کنندگی دارد...
    گیاه درمانی : حمید محمد خانی
    همچنین سیر از تصلب شرائین جلوگیری میکندو خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهدفواید سیر بر دستگاه قلب و عروق نه تنها به علت ترکیبات سولفور بلکه به دلیل وجود ویتامین ث و ب و سلینیوم و منگنز آن است
    کارشناسان بهدا شت توصیه می کنند در روز 6 حبه سیر مصرف کنید





    آرامش بخش اعصاب است
    مانع یبوست و نفخ معده می شود
    بوی بد دهان را بر طرف می کند
    باعث افزایش شیر مادر می شود
    به دلیل برخورداری از مواد معدنی در رژیم های لاغری مفید است
    باعث از بین رفتن سکسکه می شود
    حالت تهوع را کاهش می دهد ...
    گیاه درمانی/حمید محمد خانی
    رنــج قفـــس به کنــار ،آنــچه عقاب را پیر میکند پرواز زاغ بی ســـر وپاست.

  6. #5
    كاربر فعال گيگاپارس
    7,285 امتیاز ، سطح 20
    34% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 465
    0% فعالیت
    دستاورد ها:
    SocialRecommendation First ClassVeteranTagger Second Class5000 Experience Points
    نماد hellgirl
    تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سکونت
    هر كجا هستم باشم، به درك
    پست
    595
    گيپا
    10,730
    پس انداز
    0
    امتیاز
    7,285
    سطح
    20
    تشكرها
    183
    652 بار در 392 پست از اين كاربر تشكر شده


    به نظر شما این پست مفید است؟ بله | خیر

    پیش فرض سیر

    آگهی تبلیغات
    سیر گیاهی است دو ساله با پیازی مركب از پیازچه و ساقهٔ راست كه در انتهایی آن گلی چتری كه شامل چندین پیازچه است ، قرار دارد. این گیاه از قدیم الایام به عنوان یكی از گیاهان مهم دارویی وچاشنی غذایی كشت می شده است. نام علمی آن Allium sativum است و به آن Garlic هم می گویند. امروزه در سراسر جهان به عنوان یكی از گیاهان دارویی مشهور به كار برده می شود.

    تا سال ۱۹۹۶ ، حداقل ۱۸۰۸ مورد مطالعهٔ علمی از جنبه های مختلف شیمیایی ، فارماكولوژی ، بالینی و اپیدمیولوژیكی بر روی سیر انجام شده است. مطالعات فارماكولوژی و بالین بر روی سیر در زمینه اثرات ضد میكروبی ، اثرات ضد سرطان ، كاهش میزان قند خون ، تحریك سیستم ایمنی ، اثرات ضد التهابی و آنتی اكسیدانی انجام شده اند. در حوزهٔ اثرات قلبی ـ عروقی سیر مطالعات انجام شده شامل بررسی میزان چربی های خون ، انعقاد و جریان خون ، تجمع پلاكتی و آتروسكلروز بوده است. بیشترین مطالعات بر روی سیر در زمینه اثرات آن در تنظیم چربی های سرمی بوده است . مطالعات نشان دادهاند كه سیر ،كلسترول تام (TC) و به ویژه نوع LDL را كاهش می دهد. در مطالعاتی كه بر روی اثرات سیر بر میزان TC انجام شده است. متوسط كاهش كلسترول سرمی ۶/۱۰ درصد بوده است كه طی درمان به مدت ۳ هفته تا ۳ ماه روزانه با نیمی یا یك پرسیر حاصل شده است. در این مطالعات متوسط میزان كاهش تری گلیسرید ۳/۱۰ بوده است.

    در مططالعه ایی كه بر روی مقایسهٔ اثرات سیر در كاهش چربی های خون انجام شده ، نشان داده شده است كه سیر در مقایسه با دارونما ، رژیم غذایی عادی از سیر و بنزوفیبرات ، اثر قابل توجهی در كاهش كلسترول و تری گلیسرید داشته است. علاوه بر این مشاهده شده است كه در مصرف سیر میزان HDL هم به میزان قابل ملاحظه ای بالاتر رفته است.
    سیر میزان گلوكز خون را پایین می آورد و فشار سیستولی و دیاستولی خون را كاهش می دهد. اثرات ضد میكروبی ، ضد سرطان ،آنتی اكسیدان و تنظیم سیستم ایمنی هم از سیر دیده شده است.
    سیر جلوی تجمع پلاكتی را می گیرد و در بیماری های آتروسكلروز نقش پیشگیری كننده و احتمالا درمانی دارد.
    در مورد اثرات ضد سرطان سیر ، مطالعات اپیدمیولوژیكی گسترده نشان داده اند كه گارلیك و دیگر اعضاء گونه Allium می توانند باعث كاهش بروز انواع خاصی از سرطان ، از جمله سرطان معده گردند.

    چینی ها اعتقاد دارند كه اثرات ضد سرطان سیر به واسطهٔ مهار تشكیل تركیبات نیتروز و كارسینوژن است. گرید فارماكوپه ای U.S. برای سیر این است كه بالب های خشك یا تازهٔ آن نباید كمتر از ۵/۰ درصد alliin داشته باشد كه به روش كروماتوگرافی مایع انداززه گیری شده باشد و بر پایهٔ وزن خشك محاسبه گردد. تشخیص های گیاه شناسی باید در كنار آزمون های میكروسكپی ، ماكروسكپی و كروماتوگرافی نازك لایه ( TLD) هم انجام گیرد. پودر سیر USP گارلیكی است كه بریده ، فریز و یا خشك شده و سپس پودر شده است. این پودر نباید كمتر از ۳/۰ درصد alliin داشته باشد. تفاوت در مقادیر a lliin به واسطهٔ عملیات پودر كردن است كه سبب كاهش میزان آن می شود.سیر حاوی مقادی زیادی از تركیبات مختلف است ولی به نظر می رسد كه فقط تیوسولفینات ها (alliin) فعالیت قابل توجهی داشته باشند. Alliin مادهٔ اصلی ضد میكروبی و دارای اثرات كاهندگی كلسترول خون در گارلیك است. احتمالا اثرات آنتی اكسیدانی و آنتی ترومبوتیك سیر هم با واسطه این تركیبات بروز می كند. اثرات ضد سرطانی سیر هم به واسطهٔ نقش مشترك alliin و دیگر تركیبات اعمال می گردد.

    سیر در حدود ۱ درصد alliin دارد كه در حضور آنزیم alliinase به allicin تبدیل می گردد. تحقیقات فارماكولوژیكی نشان دادهاند كه تیوسولفینات ها (allicin) به دام اندازنده های رادیكال های آزادند و باعث مهار پراكسیداسیون لیپیدی ، مهار تجمع پلاكتی ، تحریك فیبرینولیز و كاهش میزان چربی های خون می گردند.
    بالب های گارلیك حاوی در حدود ۶۵ درصد آب ، ۲۸ درصد كربوهیدرات ( به طور عمده fructans ) ، ۳/۲ درصد تركیبات ارگانوسولفور ، ۲ درصد پروتئین ( به طور عمده alliinase) ، ۲/۱
    درصد آمینو اسیدهای آزاد ( غالبا arginine ) ، ۵/۱ درصد فیبر ، ۵/۱ درصد لیپید و مقادیر بسیار كمی اسیدفیتیك ( ۰۸/۰ درصد ) ، ساپونین ها ( ۰۷/۰ درصد ) و b – sitosterol ( ۰۰۱۵/۰ درصد ) می باشند.
    عمده ترین تركیبات راگانوسولفور در سیر عبارتند از :
    s – ( + ) – alkyl – L – cysteine sulfoxides
    isoalliin
    Cycloalliin
    G – L – glutamyl – s – alkyl – cysteines
    طی عملیاتی مانند خرد كردن ، جویدن و آسیاب كردن ، سلول ها می شكنند و آنزیم alliinase در مجاورت alliin قرار می گیرد و به سرعن آن را تبدیل به allylsulphenic acid می كند. مرحلهٔ بعدی در این تبدیل ، تشكیل آلیسین است. هر ۱ میلی گرم alliin باعث تولید ۴۵۸/۰ میلی گرم allicin می شود آلیسین مهمترین پیش ساز تركیبات تغییر یافته بعدی است كه در روغن های تجاری سیر دیده می شود.
    بر پایه مطالعات شیمی ، ماندن سیر برای تولید عصارهٔ بدون بوی آن ، باعث كاهش محتوای همه تركیبات سولفور آن می شود.

    بر پایه مطالعات بالینی ، ESCOP موارد زیر را برای كاربرد سیر مورد تایید قرار داده است :
    پیشگیری از آتروسكلروز
    درمان مقادیر بالا رفته چربی خون كه اغلب به واسطه رژیم غذایی ایجاد شده اند.
    بهبود وضعیت جریان خون در بیماری های عروقی.

    البته به طور سنتی از گارلیك برای رهایی از سرفه ، سرماخوردگی و رینیت هم استفاده می شود ول یمداركیی علمی در جهت حمایت از اثرات مثبت آن در این زمینه وجود ندارد.
    WHO هم در مورد كاربرد سیر متذكر شده است كه سیر می تواند به عنوان یك عامل كمكی در درمان هیپرلیپید ، پیشگیری از آتروسكلروز وابسته به افزایش سن و هیپرتانسیون خفیف مورد استفاده قرار گیرد.

    سیر مورد منع مصرف شناخته شده ای ندارد. بعضی منابع متذكر شده اند كه گارلیك نباید پیش از جراحی مورد استفاده قرار گیرد زیرا ممكن است كه زمان خونریزی را افزایش دهد. WHO هم تاكید كرده است كه گارلیك در افرادی كه سابقه آلرژی نسبت به سیر داشته اند منع مصرف دارد.

    مصرف سیر باعث افزایش اثرات ضد انعقادی وارفارین می گردد. از این رو WHO توصیه كرده
    است كه بیمارانی كه از وارفارین استفاده م یكنند باید به مصرف هم زمان سیر و اثرات آن توجه داشته باشند. زیرا در بیمارانی كه از سیر و وارفارین به طور هم زمان استفاده می كرده اند ، زمان تشكیل لختهٔ خونی به ۲ برابر رسیده است.
    بدترین شرایط زندگی من و تو آروزی یه نفره ....

  7. 2 نفر از hellgirl برای این مطلب مفید تشکر کرده اند:


+ پاسخ به مبحث

بازدید کنندگانی که از طریق جستجو کلمات ذیل به انجمنهای گیگاپارس آمده اند:

خواص شمبلیله

عوارض تخم شمبلیله

شمبلیله نام علمی

مضرات سیر وپیاز

فواید ترشی سیر

درمان تری گلیسرید با سیر

فواید سیر ومقدار کالری موجود در آن

پختن سير

عوارض سیر

خواص خوردن سیر وپیاز

عوارض خوردن سیر زیاد

تخم شمبلیله

کالری سیر

اسانس سیر

مقالاتی در باره سیرalium sativom

آثار سیر خام در بدن وطب گیاهی

عوارض خوردن سیر

خواص ضد باکتری سیر

شربت سیر

درصد اسانس سیر

میزان اسانس سیر

فواید شمبلیله

گیاه شناسی سیر

تفاوت ميخچه و زگيل

خواص گیاه شمبلیله

SEO Blog

اطلاعات این مبحث

Users Browsing this Thread

در حال حاضر 1 کاربر در حال دیدن این مبحث می باشند، (0کاربر عضو و 1 کاربر مهمان)

قانون های ارسال نوشته

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts