PDA

بازدید نسخه کامل شده : هدف از خلقت آدمی

b.b
17-Feb-2008, 08:39 PM
هدف خلفت چیست ؟

لطفا نظر خودتون رو بگید

soroosh
17-Feb-2008, 10:35 PM
سعید جان

متاسفانه من هر چه فکر میکنم هیچ هدف از پیش طراحی شده رو در آفرینش نمیبینم

b.b
17-Feb-2008, 10:46 PM
خب به هر حال هر چیزی یک هدفی داره
از اتم گرفته تا کهکشان و ....

soroosh
17-Feb-2008, 10:49 PM
سعید جان

مثلا چه هدفی؟

b.b
17-Feb-2008, 11:01 PM
در یکی از سوره های قرآن هدف از خلقت عبادت ذکر شده
ولی آیا عبادت لازم است برای خدا ؟
مسلما نه ولی برای مخلوق لازم است نه از جهت اینکه بنده فقط عبادت کنم
عبادت باعث میشه انسان در مسیر کمال قدم برداره پس نتیجه اینکه رسیدن به کمال هدف خلقته .
نمیدونم قبول دارید یا نه ؟
شاید هم بپرسید خب بعد از رسیدن به کمال چه هدفی رو دنبال می کنه ؟
در اینجاست که باید بگم همون جور که عشق ورزیدن و محبت کردن حد و مرزی نداره در راه کمال قدم برداشتن هم پایانی نداره و انسان تا بینهایت می تونه در مسیر کمال گام برداره

حالا نظر شما ؟

soroosh
17-Feb-2008, 11:27 PM
شما داری استدلال عقلی میکنی یا به روایات و قرآن استناد میکنی؟

از اون دید که تکلیف معلومه

b.b
18-Feb-2008, 09:47 AM
دوست من استدلال عقلی همون فلسفه است و فلسفه با چرا آدم خلق شد کار نداره با چطور آدم خلق شد کار داره / اگه بخوایم از روایات یا احادیث پیش بریم هم معلومه که خیلی ها نمی پسندن و دوست ندارن میشه مثل وضع مملکت ما که خیلی از جوونا اصلا حرف روحانیت جماعت رو دوس ندارن :دی / اگه از لحاظ عرفان بخوایم بگیم عرفان اصلا کاری به کار این نداره که جهان چرا خلق شد و ادم چرا خلق شد و از نظر یه عارف هر چه از دوست رسد نیکوست و انسان عاشق حق نداره در برابر تصمیم معشوق ایستادگی کنه یا پرسشی بکنه / ولی علم کلام : علمی هست که فلسفه و روایت رو با هم ترکیب می کنه و مثلا یه ایه قرآن رو میگذاره جلوش و بعد از لحاظ عقلی یا همون فلسفی درباره اش بحث میکنه منتها بستگی داره که حدیث یا روایت واقعی باشه یا جعلی خب در اینجا من آیه قرآن آوردم چون خیلی ها قبولش دارن و آیه قرآن هم گفته که هدف از خلقت عبادت است و ما هم بگیم هی عبادت بکنیم خب که چی ؟ خب عبادت به چه درد میخوره اینجاست که با کمک فلسفه باید فهمید عبادت چه کاری انجام میده ؟

soroosh
18-Feb-2008, 10:17 AM
سعید جان

ببین من این حرفها رو نمی فهمم و دنیا رو هم به چشمان سر و همین عقل ناقص میبینم و درک میکنم روایات یا قرآن یا عرفان و این مباحث رو هم غیر عقلی میدونم نه اینکه قبول ندارم نه ولی منابع مورد اعتماد برای پاسخ به این سئوال نمیدونم این که هدف چیه و اصلا هدفی هست یا نه رو ما باید با علم و فلسفه پاسخ بدیم همون جواب شما از قول قرآن رو فرض کن که انسان برای عبادت خلق شده که چقدر بچگانه و مسخره به نظر می رسه آخه کدوم منطقی میذیره که انسانی که اصلا وجود نداشته خلق شده تا خدا رو عبادت کنه خب این بی نیازی خدا رو زیر سئوال نمی بره و برای اینکه همین جواب رو درستش کنیم بعدش میگم که عبادت برای خود انسانه............

b.b
18-Feb-2008, 10:32 AM
دوست عزیز مشکل همینه که هر کسی برای این سئوال برای خودش یه جواب داره و این پرسش هم جواب قطعی نداره
یعنی نمی تونی بگی حتما همینی که من میگم !!

و همینطور از نظر علمی شما نمیتونی بهش پاسخ بدی ؟ مثلا 2 + 2 = خلقت ؟

به هر حال در صورتی که خدا رو قبول داشته باشی که نمیدونم داری یا نداری و به خودت مربوطه خدا یا خالق خلق کردن یکی از صفاتشه و اگر خلق نکنه در این صورت خالق نیست و میشه گفت که ذاتش خلق کردنه و نه اینکه به خلق کردن نیاز داشته باشه و ما هم معتقدیم که خدا کاری رو بدون هدف انجام نمیده
و در صورتی هم که خدا رو قبول نکنیم انسان از انرژی درست شده و انرژی از حالتی به حالت دیگه تبدیل میشه و هیچ وقت هم از بین نرفته و به وجود هم نیومده پس انسان هیچ وقت بی وجود نبوده یعنی همیشه حطور داشته به شکل های مختلف و پس از مرگ هم به شکل دیگری در میاد .

soroosh
18-Feb-2008, 10:48 AM
سعید جان

من هم منظورم این نبود که جواب آخر و قطعی به این سئوال بدیم بلکه گفتم که مسائل رو با یک نگاه منطقی تر مورد بحث قرار بدیم اعتقادات هر کس هم به قول شما به خودش مربوطه حالا من نظر خودم رو یه مقدار روشن تر میکنم

به نظر من ما در این عالم کاملا تصادفی و بی هدف اومدیم ولی عملکردمون در جهان هستی بر اساس قوانین و نظم کل هستی است یعنی همانطور که به هر پدیده ای که نگاه میکنیم از یک منطق علمی پیروی میکنه و هیچ تخلفی در این نظام دیده نمیشه و اگر ذره ای از قوانین خودش تخطی کنه رو به نابودی میره همین طور هم جسم انسان تابع همین قاعده است و اخلاق انسان هم به نوعی و به معنای دیگری تابع همین قوانینه به فرض اینکه میگند بدی رو با نیکی دفع کن در فیزیک هم میگن که تاریکی رو با نور دفع کن و..................

ضمنا اگه ذاتش خلق کردنه که باید در ازل خلق میکرد چی شد که در یک زمان مشخص تصمیم به خلق کائنات گرفت یعنی چه چیزی باعث اتخاذ این تصمیم شد؟

SMH
18-Feb-2008, 11:19 AM
به نوعی میشه گفت 2نوع هدف هست که یکیش هدف متوسط که همون عبادت و بندگیه و دومی هدف نهایی که رسیدن به کماله ، و اون هدف متوسط برای رسیدن به هدف نهاییه که آقا سعید هم به اینها اشاره کردن
یه نکته ی دیگه که باید در نظر گرفته بشه هدف از انجام کاره که در انسانها و خداوند متفاوته !
ما انسانها اگه کاری انجام میدیم ، هدفمون از انجامش رفع کمبودها و نیازمندیهامونه در حالی که خداوند کمال مطلقه و برای رفع نیاز و کمبودهاش کاری رو انجام نمیده !

به نظر من در این مباحث برای رسیدن به جواب ، اول باید وجود خدا و صفاتش ثابت بشه بعد در مورد مسائلی مثل هدف از آفرینش صحبت کرد ، چون اگه طرفین بحث ، درباره ی وجود خدا و یا صفاتش با هم تفاهمی نداشته باشن ، چطور میتونن درباره ی هدف خلقت بحث کنن !!! خود من هم وقتی خیلی به اون دلایلی که برای هدف خلقت آوردم فکر میکنم بعضی وقتا به تناقض میرسم که فکر میکنم این مسائل ریشه در عدم شناخت درست خداوند و صفات اون داره

soroosh
18-Feb-2008, 11:22 AM
محمد جان سلام

حرفهات کاملا درسته

ashna
20-Feb-2008, 10:25 AM
منم با حرفهای اقا محمد کاملا موافقم و فکر می کنم همین جواب میتونه یک جواب کامل باشه:flow2